Typer av bingo


Bingo i bingohall

Att spela bingo i bingohallar är det traditionella sättet att spela bingo på. Bingospel anordnas en eller flera gånger i veckan på bestämda tider. Det är bara att komma dit och köpa bingobrickor. En utropare ropar ut numren och det brukar vara pauser mellan bingospelen, då man kan köpa fika och umgås med de andra spelarna. Många är stammisar och kommer varje vecka, så det blir god gemenskap. Tidigare kunde man enbart vinna saker, men numera är det även tillåtet med kontantvinster.

Bilbingo

I mitten av 1990-talet lanserades bilbingo. Det anordnas på stora parkeringar och man sitter kvar i sin bil och spelar. Numren ropas ut av en bingoutropare i högtalare så att alla hör. När någon fått bingo så tutar man. En kontrollant kommer ut och kollar igenom att allt stämmer. Bilbingo är också ett socialt spel i och med att man kan ta med sig familjen eller vännerna och spela tillsammans.

Bingolotto

Ungefär samtidigt som Bilbingo lanserades så började Bingolotto att sändas på TV4. Man köper bingobrickor i förväg och på söndagskvällen sänds programmet. Då ropar programledaren ut numren. Programmet har inte bara bingospel utan även underhållning i form av musik och även utlottningar. Den första programledaren var Leif Loket Olsson och numera är det Lotta Engberg som leder programmet.

Kobingo

På marknader och mässor, framförallt ute på landet, anordnas ibland kobingo som en kul grej. Då delar man in en åker i olika rutor och så får man satsa pengar på en av rutorna. Sedan släpps en ko in på åkern och man sitter och väntar på att kon ska bajsa. Den ruta där kon lägger sin komocka blir den vinnande rutan och de som satsat på den rutan får dela på prissumman.

Onlinebingo

Det senaste inom bingospelet är onlinebingo. Miljontals spelare spelar bingo på nätet varje vecka. Man anmäler sig som medlem på en bingosida på nätet och där köper man bingobrickor. Spelen startas med jämna mellanrum, flera gånger i timmen. Under tiden som bingospelet pågår kan du chatta med de andra spelarna eller spela små extraspel i chatten, som ger ökade vinstchanser. I onlinebingo erbjuds det förutom vanlig, klassisk bingo, också andra bingovarianter som mönsterbingo och variantbingo.