mönsterbingo

Bingospelsvarianter

Klassisk bingo är den vanligaste varianten av bingo. Det är den som spelas i bingohallar, på Bingolotto i teve och det är även den vanligaste bingovarianten i onlinebingo. Men det kan även vara roligt att testa andra former av bingo som variantbingo och mönsterbingo. Här guidar vi dig till de olika bingospelsvarianterna.

Klassisk bingo

Klassisk bingo är alltså den vanliga, traditionella bingovarianten som går ut på att få fem ikryssade nummer i rad på bingobrickan. Bingoutroparen ropar ut ett nummer i taget och du markerar dem på din bingobricka. Om du spelar onlinebingo så finns det ingen bingoutropare utan numren slumpas fram direkt på skärmen. Du kryssar själv i numren på din bingobricka eller så väljer du automatisk ikryssning. I klassisk bingo kan du antingen få bingo vågrätt, lodrätt eller diagonalt. Ibland kan man också välja att spelet ska pågå ett visst antal rop och då blir det flera vinnare per omgång. Så är ju fallet exempelvis i Bingolotto på teve. Amerikansk bingo påminner om klassisk bingo, men ett nummer är redan förkryssat. Det brukar sitta i mitten av brickan och är en slags friruta. I amerikansk bingo kan man också vinna på fler sätt än i klassisk bingo, till exempel genom att få fyra hörn eller liknande.

Variantbingo

I variantbingo spelar man hela fem omgångar på samma bricka, vilket förstås ger en större vinstchans. Det tar även längre tid att spela, så det roliga spelet varar lite längre med variantbingo. I variantbingo slutar inte bingospelet när någon fått en rad utan istället spelar man vidare tills någon får två rader och i nästa omgång krävs tre rader och så vidare. I den sista spelomgången krävs det en helt ikryssad bricka med fem rader för att vinna.

Mönsterbingo

I mönsterbingo så är det inte fem i rad som krävs för att få bingo utan istället krävs det att du ska kunna markera ett visst mönster som är förmarkerat på brickan. Det kan vara till exempel ett kryss eller en fyrkant. Mönsterbingo kan ha olika svårighetsgrad beroende på hur komplicerade mönstren är. Beroende på svårighetsgrad så varierar också vinstchanserna.

På de olika bingosajterna finns också andra former av bingospel som bara finns just på den sajten. Det kan vara till exempel bingospel med symboler istället för nummer, eller bokstäver istället för nummer.