gratisbingo

Spela gratis

Många bingosajter lockar med gratis bingo i sin reklam. Men det är inte bara ett reklamknep, utan det stämmer faktiskt. Gratis bingo innebär att du inte behöver sätta in några egna pengar för att kunna spela bingo på nätet. Du kan spela ändå och även vinna riktiga pengar!

Gratis bingo går till så att du registrerar dig på en bingosida. Därefter får du en summa pengar till ditt spelkonto, en slags välkomstbonus, och som ofta är en slags bingokampanj för att få fler spelare till sajten. Vanligtvis ligger den på 30 eller 50 kronor. Du behöver inte själv sätta in en enda krona, utan kan fritt spela bingo ända till de 30 eller 50 kronorna är slut. Om du vinner så får du plocka ut vinstpengarna till ditt eget bankkonto. Däremot kan du inte registrera dig på en sida och sedan plocka ut bonusen i kontanter, utan de kan bara användas för att spelas för på just den sidan.
Att spela bingo gratis är ett bra sätt att lära känna de olika bingosidorna innan du börjar göra egna insättningar för att spela. Du kan registrera dig på flera olika bingosajter och få bonus på varje sajt. Du kan spela, chatta, lära känna sidan och människorna som finns på sidan, innan du tar steget att spela på riktigt, med riktiga pengar. Du riskerar inget och kan inte heller förlora några pengar. När du väl hittar den sida där du känner att du trivs och vill fortsätta spela på så kan du naturligtvis gå vidare och göra din första insättning för att spela med riktiga pengar. Om du är ny spelare och det är dags för dig att göra din första insättning, så kan du även få en insättningsbonus. En vanlig insättningsbonus är till exempel 100 procent. Om du då sätter in 100 kronor av dina egna pengar till ditt spelkonto så skjuter bingosidan till 100 kronor till i bonus. Det betyder att du totalt har 200 kronor på ditt spelkonto att spela för. Tack vare bingosidornas generösa bonussystem så är det möjligt att spela bingo gratis på nätet.

Tips på sajter med gratis bingo

Betsson erbjuder nya spelare 50 kr gratis att spela för. Första gången du tankar på ditt konto med 100 kr får du också en dvd-film. Klicka här för att komma till Betsson.

 

Bingons historia

1500-talet
 • Den allra första formen av Bingo började spelas i Italien.
1700-talet
 • Bingo var populärt i Frankrike under slutet av 1700-talet. Där kallades spelet Le Lotto.
1800-talet
 • I Tyskland använde man spelet i skolorna för att hjälpa barnen med matematik, historia och stavning.
 • I Belgien fick spelet näst flest röster när det gjordes en omröstning om landets mest populära tidsfördriv.
 • Även i Australien och Nya Zeeland var spelet populärt och då under namnet Housie.
 • I USA dök spelet också upp under detta århundrade, då under namnet Beano. Det spelet gick till så att spelarna placerade bönor på sina nummer och de ropade Beano när de fick ihop en rad. Det spelet var förmodligen upptakten till dagens bingospel.
 
1900-talet
 • Bingospelet fick sitt namn 1929 när en man som spelade Beano i Atlanta, USA råkade ropa Bingo istället för Beano när han fick fem bönor i rad.
 • En amerikansk leksaksförsäljare vid namn Edwin S. Lowe snappade upp ordet Bingo och han var den som etablerade själva namnet Bingo och såg till att lansera bingospelet stort över hela USA. Han såg möjligheterna i spelet och dess otroliga popularitet. Tack vare honom spred sig också bingospelet till andra delar av världen.
 • Edwin S. Lowe var också den som arrangerade världshistoriens största bingospel i New York. Hela 60 000 människor var med och spelade och 10 000 ytterligare personer hade velat vara med, men de fick inte plats. Lowe tog hjälp av en matematiskprofessor vid namn Carl Leffler för att skapa 60 000 unika nummerbrickor till det enorma bingospelet. Ryktet går om att uppgiften gjorde att Leffler blev galen.
 • Under 1900-talet var det också en katolsk präst som kontaktade Lowe för att höra om bingospelet kunde användas för att samla in pengar till den katolska kyrkan. Ända sedan dess har spelet associerats med välgörenhet och insamlingar.
 • 1995 lanserades Bingolotto på TV4.
 
2000-talet
 • Onlinebingon lanserades under 2000-talet och dess genombrott kom framförallt 2006.