Bingoordlista

Bingo

Ett lotterispel där man har en bricka med tjugofem slumpvis utvalda nummer mellan 1 och 75. Numren står grupperade rutor med fem gånger fem nummer. Spelet går ut på att få fem nummer i rad. En bingoutropare drar ett nummer åt gången och din uppgift är att kryssa i numren på din bricka. När du fått en rad har du fått bingo och därmed vunnit.

Klassisk bingo

Det är den traditionella varianten av bingo som går ut på att få fem nummer i rad, antingen lodrätt, vågrätt eller diagonalt.

Mönsterbingo

En variant av bingo där det går ut på att få ett speciellt mönster, kanske ett L eller ett X, istället för fem i en rad.

Onlinebingo

Att spela bingo på nätet påminner om traditionell bingo. Då köper man brickorna i en bingohall på nätet och spelar tillsammans med andra spelare från hela världen. Istället för en bingoropare så slumpar datorn fram numren, ett efter ett. Du kan markera numren själv på din bricka eller så kryssar datorn automatiskt för dem.

Variantbingo

En variant av bingo som ger fler vinstchanser i och med att man spelar ända upp till fem rader. När en spelare har fått bingo på en rad går man vidare och spelar tills någon fått två rader, tre rader och så vidare.